Icon

Udruga članica

STRELJAČKI KLUB FORTICA OTOČACKratka povijest Streljačkog kluba Fortica Otočac

Streljački klub Fortica Otočac osnovan je sredinom 90-ih godina od strane dva zaljubljenika u streljački sport, pok. Vilima Marića i Zdravka Bogdanića. U prostorima današnjeg caffe-bara Babaloo uređena je streljana za zračno oružje sa 4 automatizirane staze. Nabavljene su zračne puške a u klub se učlanilo 20-ak Otočana. U narednih nekoliko godina SK Fortica organizirao je natjecanja u streljaštvu na lokalnoj i na županijskoj razini, a njegovi članovi odlazili su također na natjecanja po ličko-senjskoj županiji. Ovaj sport privukao je većinom mlađe osobe osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.

Nakon nekoliko godina zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa streljanu se moralo napustiti i zatvoriti te je klub prestao sa aktivnostima.

Na inicijativu Josipa Dujmovića i Zdravka Bogdanića klub se reaktivira 2019. godine. Od streljačkih disciplina članovi SK Fortica natječu se u gađanju pištoljem i revolverom velikog kalibra kao i puškama malog i velikog kalibra.

U povijesti kluba svakako će ostati zapisana 2022. godina u kojoj su članovi SK Fortica nastupili na 12 natjecanja širom Hrvatske i tom prilikom sa njih 11 donijeli ukupno što u pojedinačnoj što u ekipnoj konkurenciji 27 medalja. Zbog tih rezultata članovi SK Fortica svrstali su se u sam vrh hrvatskog streljaštva u navedenim disciplinama. Klub trenutno broji 30-ak članova.


Facebook stranica Streljačkog kluba Fortica Otočac