Icon

Udruga članica

Sportska udruga "Pokreni se"

Sportska udruga „ Pokreni se” osnovana je u rujnu 2021. godine.

Udruga ima za cilj promicanje , razvitak i unapređenje sporta i sportsko-rekreativnih aktivnosti kako bi se poticala, promicala, i razvijala kultura zdravog življenja i kvalitetno i kreativno korištenje slobodnog vremena, izuzetno u ovoj pandemijskoj godini.

Udruga za sada broji 25 aktivnih članova. Udruga aktivno djeluje na području Otočca i Brinja. Dugi niz godina predsjednica Udruge Martina Kostelac provodi sportsko-rekreativno vježbanje u prostorijama doma HV-a (Otočac) i u prostorijama Društveno kulturnog centra u Brinju pod nazivom AEROBICS MIX. Program koji objedinjuje step aerobic, hi-lo, body workout, i new body. Step i hi-lo temelji se na koreografiji, a ostali programi na vježbama snage.

Aerobik je specifičan oblik vježbanja u grupi uz instruktora uz pratnju muzike. Ovim oblikom vježbanja na vrlo ekonomičan i djelotvoran način mogu se riješiti neki problemi s kojima se susreće sve veći broj ljudi, posebno kada je riječ o regulaciji balastne i mišićne mase, povećanju pokretljivosti zglobova, smanjenju stresa i poboljšanja raspoloženja što su bitne pretpostavke optimalnog zdravlja ljudi.

Udruga je 1.07.2022. u hotelu Zvonimir obilježila godinu dana postojanja Udruge te završila ovogodišnju sezonu vježbanja.
Udruga se aktivno uključuje u sva sportska događanja tako je i sudjelovala na 5.Brinje Trailu gdje je Martina Kostelac osvojila 2.mjesto u konkurenciji žena.
U lipnju je održan GACKA RUN gdje su se članice također uključile i podržale ovaj sportski događaj koji je od iznimne važnosti za naš kraj.

Članice sportske udruge su se prijavile i na EKO ETNO GACKA za kuhanje lovačkog kotlića. Sportska udruga " Pokreni se" kako i sav naziv kaže , želi pokrenuti i one najmlađe i najstarije da se uključe u bilo koji oblik tjelesne aktivnosti te je spremna za bilo koji oblik suradnje sa ostalim sportskim udrugama i klubovima

U rujnu nastavljamo s aktivnim vježbanjem.

Treninzi se provode 3x tjedno: Pon-sri-pet u 20h.


Društvene mreže: FACEBOOK stranica udruge