Icon

Udruga članica

Planinarski avanturistički klub ANNAPURNAkontakti i društvene mreže:

Facebook stranica
Instagram profil
Youtube kanal
email kontakt adresa
penjački projekt penjališta Velika Greda  

Sportska udruga Avanturistički klub Annapurna osnovana je 2019. godine u Otočcu. Glavna djelatnost rada je alpinizam, a uz alpinizam članovi se bave još biciklizmom i kajakarenjem.

Predsjednik udruge je Stipe Piršljin, dopredsjednik Milan Krznarić, a tajnica Mirela Kostelac Piršljin.

U kratkom vremenu članovi udruge postigli su velike rezultate u radu, a osobito se ističu u alpinizmu kroz ispenjane mnoge zimske i ljetne uspone na vrhove Alpa u Sloveniji, Austriji i Italiji. Velike rezultate članovi su postigli u sportskom penjanju suhih stijena, a najznačajnije sportske rezultate su ostvarili u Italiji na svjetski poznatim penjalištima Monte Brento i Belvedere te u Švicarskoj ispenjani smjer na Alpsteinu.
Stipe Piršljin i Milan Krznarić kao članovi PAK ANNAPURNE su postavili prvi penjački smjer u Gackoj na penjalištu Velika Greda, gdje su uz potporu Grada Otočca i drugih nastavili razvijati penjački projekt penjališta Velika Greda: https://adventureannapurna.wixsite.com/velikagreda Poznati je ekspedicijski projekt "Tragovima starog alpinizma" koji objedinjuje alpinizam i biciklizam na način da se bez logističke potpore, biciklom natovarenim opremom odlazi u druge države i penje neki od značajnih vrhova te države. Članovi udruge PAK Annapurna, Stipe i Milan, kroz taj projekt su ostvarili značajne uspjehe i to kroz poznatu ekspediciju biciklom od Otočca do Zakopane (Poljska) i ispenjanim najvišim vrhom Poljske vrh Rysy. Za tu ekspediciju koja je upisana i zapamćena kao 1. ekspedicija u povijesti Ličana i 4. ekspedicija u povijesti Hrvatske, odrađena na takav način, primljeno je priznanje Ličko-senjske županije. Također je upamćena druga ekspedicija biciklom od Otočca do Rimetee u Rumunjskoj gdje je odmah po dolasku ispenjan sportski smjer na stijeni Rimetea.

Od značajnijih edukacija članovi PAK Annapurne održali su edukaciju na Sjevernom Velebitu za osnovne tehnike u visokogorstvu i siguran prelazak preko glečera. Svi koji se žele pridružiti udruzi PAK Annapurna, a osobito mladi, mogu kontaktirati udrugu na email: adventure.annapurna@gmail.com